Webinaari: Kenen sosiaaliturva – vastaako sosiaaliturva perheiden tarpeisiin?

09.11.2020 - Uutiset - Anna Moring

Tervetuloa eduskunnan Monimuotoiset perheet -ryhmän avoimeen verkkoseminaariin 18.11. klo 9–10.30!

Kuvassa keltainen aurinko ja teksti Kenen sosiaaliturva – vastaako sosiaaliturva perheiden tarpeisiin.

Sosiaaliturvaa uudistetaan parhaillaan. Uudistuksen tavoitteena on ihmisen näkökulmasta nykyistä selkeämpi ja toimivampi järjestelmä, joka mahdollistaa työnteon ja sosiaaliturvan yhteensovittamisen muuttuvissa elämäntilanteissa. Uudistusta valmistelee parlamentaarinen komitea.

Tässä verkkoseminaarissa keskitymme siihen, miltä sosiaaliturvauudistus näyttää monimuotoisten perheiden näkökulmasta. Tunnistetaanko komitean työssä perheiden muuttuvat elämäntilanteet ja moninainen arki? Miten perhe määritellään? Muistetaanko, että suomalaisissa perheissä on myös eronneita vanhempia, bonusvanhempia, sijaisvanhempia, yksinhuoltajia ja puolisonsa menettäneitä? Vastaako sosiaaliturva kaikkien perheiden tarpeisiin?

Seminaarin alkuun kuulemme asiantuntijapuheenvuorot vuoroasuvien lasten perheiden sekä sijaisvanhempien sosiaaliturvahaasteista. Tämän jälkeen keskustelua jatkaa kansanedustajista koostuva paneeli.

Paneeliin osallistuvat kansanedustaja ja komitean jäsen Tarja Filatov (sdp), kansanedustaja ja komitean jäsen Anders Norrback (rkp), kansanedustaja ja komitean varajäsen Antero Laukkanen (kd), kansanedustaja ja Lapsen puolesta -ryhmän puheenjohtaja Katja Hänninen (vas), kansanedustaja ja Monimuotoiset perheet -ryhmän puheenjohtaja Mirka Soinikoski (vihr) sekä kansanedustaja Hanna-Leena Mattila (kesk).

Seminaarin koko ohjelma:

9.00 Tervetuloa, kansanedustaja ja eduskunnan Monimuotoiset perheet -ryhmän puheenjohtaja Mirka Soinikoski
9.05 Vastaako sosiaaliturva kaikkien perheiden tarpeisiin? erityisasiantuntija Sara Mäkäräinen, Monimuotoiset perheet -verkosto
9.10 Lapsen vuoroasuminen sosiaaliturvan näkökulmasta, tutkija Anneli Miettinen, KELA
9.25 Sosiaaliturvan haasteet sijaisperheissä, lasten ja nuorten perhehoidon kehittämispäällikkö Anu Lehtosaari, Perhehoitoliitto
9.40 Kansanedustajapaneeli, keskustelua johdattelee johtava asiantuntija Anna Moring, Monimuotoiset perheet -verkosto
10.20 Yleisökysymykset ja yhteenveto

Tapahtuma järjestetään Zoom-verkkokokoustyökalulla 18.11. klo 9–10.30. Seminaariin mahtuu rajallinen määrä osallistujia, joten tulethan ajoissa linjoille! Mukaan pääset tästä linkistä (salasana: sotu): https://us02web.zoom.us/j/88684327510.

Seminaarin järjestää eduskunnan Monimuotoiset perheet -ryhmä.

Ohjeet tapahtumaan

  • Webinaari alkaa klo 9.00. Tulethan paikalle ajoissa, jotta pystyt testaamaan Zoomin toimivuuden. Alta löydät ohjeet Zoomin käyttöön ja testaamiseen.
  • Zoom-linkki avautuu klo 8.45.
  • Tulethan sisälle webinaariin omalla nimelläsi.

Ohje Zoomin käyttöön

Voit liittyä webinaariin Windows, Mac, Linux, iOS ja Android -laitteilla. Sinun ei tarvitse asentaa Zoom-työasemaohjelmistoa tai kirjautua Zoomiin. Avaa seuraava linkki www-selaimella: https://us02web.zoom.us/j/88684327510.

Zoom-sovelluksen ollessa asennettuna, se käynnistyy automaattisesti. Muissa tapauksissa selainikkunassa on vaihtoehtoiset liittymistavat. Suosittelemme käyttämään internet-selaimena Google Chromea tai vaihtoehtoiseksi FireFoxia. Internet Explorer ei toimi. 

  1. Valitse click here, jos Zoom-sovellus on jo asennettuna laitteellasi, mutta ei käynnistynyt automaattisesti.
  2. Kohdasta download & run Zoom lataat Zoom-sovelluksen ja pääset liittymään webinaariin.
  3. Valitse join from your browser, jos Zoom-sovelluksen käynnistäminen/lataaminen on estetty tietokoneellasi.

Zoom-sovelluksen käynnistyttyä avautuu ääniyhteyden valintaikkuna. Oletuksena on videotapaamiseen liittyminen käyttäen tietokoneen ääniyhteyttä (Computer Audio). Jos tämä ei ole jostain syystä mahdollista, voit liittyä tapaamiseen käyttäen puhelinta ääniyhteytenä (Phone Call).

Valitse Computer Audio ja liity kokoukseen valitsemalla Join with Computer Audio. Voit myös testata ääniyhteytesi ennen kokoukseen liittymistä kohdasta Test speaker and microphone.

Jos Zoom kysyy salasanaa, kirjoita ruutuun sana sotu.

Zoomin testaus

Voit käydä testaamassa Zoom-yhteyden, kaiuttimsesi ja mikrofonisi Zoom-testihuoneessa osoitteessa https://zoom.us/test.

Ongelmatapauksissa ole yhteydessä sara.makarainen@www.monimuotoisetperheet.fi tai 050 375 0831.