Familia ry

Kahden kulttuurin perheet Familia ry kuvituskuva. Kaksi aikuista, kolme lasta ja matkalaukku. Henkilöt on rakennettu erivärisistä ja erimuotoisista palikoista. Lapsissa toistuvat molempien vanhempien palikoiden värit ja muodot.

Familia ry on johtava kahden kulttuurin perheiden asiantuntija ja edunvalvoja. Yhdistyksen tarkoituksena on tukea eri syistä Suomeen muuttaneiden ja Suomessa syntyneiden ihmisten kaksisuuntaista kotoutumista.

Familia ry järjestää Suomeen muuttaneille ja Suomessa syntyneille ihmisille sekä kahden kulttuurin perheille ja pareille monipuolista toimintaa, esimerkiksi suomen kielen kursseja ja keskusteluryhmiä, lasten ja perheiden kerhoja, aikuisten harrastustoimintaa, äiti & vauva -ryhmiä, isien ryhmiä, eroryhmiä, vanhempainvalmennusta sekä luentoja, infotilaisuuksia ja koulutuksia.

Yhdistys tarjoaa tietoa ja koulutusta kahden kulttuurin perheiden erityispiirteistä muun muassa kuntien ja järjestöjen työntekijöille, vapaaehtoisille ja opiskelijoille. Koulutukset ja luennot keskittyvät kaksikulttuurisuus-teemaan, mutta niistä saatua tietoa voi soveltaa hyvin kaikessa monikulttuurisuutta, ihmisten kohtaamista ja kulttuurisensitiivisyyttä sisältävässä työssä.

Familia ajaa perheiden kielellisen ja kulttuurisen taustan huomioimista lasten varhaiskasvatuksessa ja kouluissa. Myös useamman äidinkielen rekisteröinti väestötietojärjestelmään on vaikuttamistyön keskeinen tavoite, joka kiteytyy kysymykseen: ”Suomi on kaksikielinen maa, miksei voi olla kaksikielisiä kansalaisia?