Saavutettavuusseloste

Tämä on Monimuotoiset perheet -verkoston saavutettavuusseloste. Monimuotoiset perheet -verkostoa hallinnoi yksi verkoston kymmenestä perhejärjestöstä, Sateenkaariperheet ry.

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.monimuotoisetperheet.fi, joka on julkaistu 20.10.2020. Myös seloste on laadittu 20.10.2020. Seloste on viimeksi päivitetty 22.6.2022.

Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse. Sivuston rakentamisessa on myös pyritty huomioimaan saavutettavuuskriteerit kattavasti. Otamme kuitenkin mielellämme palautetta vastaan, jotta sivusto aidosti palvelee kaikkia yhdenvertaisesti.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää saavutettavuus­vaatimukset suurelta osin.

Saavutettavuusvaatimukset eivät toteudu kaikilla alasivuilla otsikkorakenteen osalta. Osalla sivuista ja artikkeleista otsikkorakenne siirtyy epäloogisesti H2:sta H4 tai H5 -otsikoihin. Tämä saatta toimia huonosti ruudunlukijan logiikalla. Päivitämme sivustoa tämän puutteen osalta resurssiemme sallimissa puitteissa aina kun ehdimme. Pääosa tuoreista sivuista on päivitetty, pyrimme saamaan päivitykset ajan tasalle kokonaisuudessaan 31.12.2023 mennessä.

Saavutettavuusvaatimukset eivät toteudu kaikkien kuvien vaihtoehtoisten tekstien osalta. Osasta kuvista puuttuu vaihtoehtoinen teksti. Päivitämme myös näitä resurssiemme sallimissa rajoissa ja pyrimme saamaan päivitykset ajan tasalle 31.12.2022 mennessä.

Saavutettavuusvaatimukset eivät toteudu kaikkien videoiden vaihtoehtoisten tekstien osalta. Selvitämme, miten WordPressissä onnistuu vaihtoehtoisten tekstien saaminen videoihin, jotka on upotettu YouTube-kanavalta. Pyrimme saamaan tämän selvitettyä 31.12.2022 mennessä. Siihen asti videioiden vaihtoehtoiset tekstit on toteutettu kuvateksteinä.

Sivustolla on ainakin yksi pdf-muotoinen PowerPoint-esitys, joka ei ole saavutettava. Puute johtuu toiselta toimijalta saamistamme kaavioista, jotka ovat kuvamuodossa eivätkä näin ollen ole luettavissa ruudunlukuohjelmalla. Pahoittelemme puutetta. Esitys on linkitetty tiedotteeseen, jossa on lisätietojen antaja. Jos olet kiinnostunut esityksen sisällöstä etkä pääse siihen itsenäisesti käsiksi, lisätietojen antaja vastaa mielellään kysymyksiisi.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Lähetä sähköpostia osoitteeseen toimisto@www.monimuotoisetperheet.fi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa menee enintään 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (avautuu uuteen ikkunaan). Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000