Saavutettavuusseloste

Tämä on Monimuotoiset perheet -verkoston saavutettavuusseloste. Monimuotoiset perheet -verkostoa hallinnoi yksi verkoston kymmenestä perhejärjestöstä, Sateenkaariperheet ry.

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.monimuotoisetperheet.fi, joka on julkaistu 20.10.2020. Seloste on viimeksi päivitetty 24.4.2024.

Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse. Sivuston rakentamisessa on myös pyritty huomioimaan saavutettavuuskriteerit kattavasti. Otamme kuitenkin mielellämme palautetta vastaan, jotta sivusto aidosti palvelee kaikkia yhdenvertaisesti.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää saavutettavuus­vaatimukset suurelta osin.

Saavutettavuusvaatimukset eivät toteudu kaikkien YouTube-kanavalta upotettujen videoiden vaihtoehtoisten tekstien osalta. Videoissa on puhe ja tekstitys videokuvaan kiinnitettynä. Uudempien ja päivitettyjen videoiden osalta käytäntö on muuttunut erilliseen tekstitykseen, mutta tämä puute säilyy vanhojen videoiden käyttöajan verran. Tarvittaessa voit pyytää meiltä videoita vastaavaa tietoa erikseen.

Sivustolla on ainakin yksi pdf-muotoinen PowerPoint-esitys, joka ei ole täysin saavutettava. Puute johtuu toiselta toimijalta saamistamme kaavioista, jotka ovat kuvamuodossa eivätkä näin ollen ole luettavissa ruudunlukuohjelmalla. Pahoittelemme puutetta. Jos olet kiinnostunut esityksen sisällöstä etkä pääse siihen itsenäisesti käsiksi, vastaamme mielellään kysymyksiisi.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Lähetä sähköpostia osoitteeseen toimisto@monimuotoisetperheet.fi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa menee enintään 14 päivää (poislukien loma-ajat). Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (avautuu uuteen ikkunaan). Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000