Adoptioperheet ry

Adoptioperheet ry kuvituskuva. Kuvassa kaksi aikuista ja kaksi lasta, rakennettu erivärisistä ja erimuotoisista palikoista. Aikuiset ovat keltaisista palikoista, toinen lapsi punainen kolmio, toinen sininen neliö.

Adoptioperheet ry on valtakunnallinen kokemusasiantuntija adoptiopolulla odotuksesta lapsen aikuisuuteen asti. Järjestön jäseniksi voivat liittyä sekä kotimaasta että ulkomailta adoptoineet tai adoptiota harkitsevat sekä adoptoidut, adoptioperheen läheiset ja muut, jotka kannattavat yhdistyksen päämääriä. Yhdistys on adoptiopalvelunantajista riippumaton toimija.

Adoptioperheet ry tukee adoptioprosessin eri vaiheissa olevia perheitä järjestämällä vanhemmille, lapsille sekä nuorille ja myös aikuisille adoptoiduille muun muassa jäsentapaamisia, ryhmiä, leirejä, koulutuksia ja luentoja. Koulutuksia ja luentoja on suunnattu myös eri alojen ammattilaisille.

Yhdistyksen vaikuttamistyön tavoitteena on Suomi, jossa jokaisen adoptoidun on hyvä elää. Tämä tarkoittaa muun muassa yhdenvertaisia perhevapaita adoptioperheiden vanhemmille sekä adoption huomioimista osana kansallista lapsistrategiaa. Lisäksi yhdistys osallistuu julkisuudessa käytävään adoptiokeskusteluun ja pyrkii vaikuttamaan adoptioon liittyviin mielikuviin median kautta.

Järjestö julkaisee Adoptioperheet-lehteä, joka on ainoa adoptioon keskittyvä kotimainen julkaisu. Yhdistyksen nettisivuilta löytyvät oppaat varhaiskasvatukseen ja kouluun sekä neuvolaan.

Lisätietoa adoptioperheistä ja perheiden kohtaamisesta (tällä sivustolla).