Vastaa kyselyyn lapsiperheiden kotipalvelun saatavuudesta

30.08.2022 - Uutiset - Sofia Lindqvist
Iloinen mutta vähän jännittynyt pieni lapsi on maalannut kylpyhuoneen seiniä.
Kotiapua vailla?

Onko teillä kotona yksi tai useampi alle 18-vuotias lapsi, ja olette käyttäneet tai kokeneet tarvetta saada kunnallista lapsiperheiden kotipalvelua? Osallistu Monimuotoiset perheet -verkoston kyselyyn, joka kartoittaa kotipalvelun saatavuutta ja laatua.

Vuonna 2015 uudistuneen sosiaalihuoltolain yhtenä tavoitteena on ollut parantaa lapsiperheiden kotipalvelun saatavuutta. Lain mukaan lapsiperheille on järjestettävä välttämätön kotipalvelu ilman lastensuojelun asiakkuutta. Lapsiperheillä on oikeus saada kotipalvelua, kun se on välttämätöntä lapsen hyvinvoinnin turvaamiseksi. Kotipalvelua annetaan vanhemman toimintakykyä alentavan syyn, kuten sairauden, synnytyksen, vamman tai uupumuksen vuoksi, tai erityisen perhe- tai elämäntilanteen perusteella. Tavoitteena on madaltaa tuen hakemisen kynnystä sekä turvata oikea-aikainen tuki perheille.

Kysely on suunnattu lapsiperheille, joissa on yksi tai useampi alle 18-vuotias lapsi, ja jotka ovat käyttäneet tai kokeneet tarvetta saada kunnallista lapsiperheiden kotipalvelua vuonna 2015 tai sen jälkeen. Kyselyn avulla selvitetään lapsiperheiden kotipalvelun saatavuutta kunnissa ja perheiden tyytyväisyyttä siihen ennen kuin palvelu siirtyy hyvinvointialueiden vastuulle. Kyselyyn vastataan nimettömästi, vastauksia käsitellään luottamuksellisesti ja tuloksia raportoidaan sillä tavalla, ettei niistä ole mahdollista tunnistaa yksittäisiä vastaajia. Vastaamalla kyselyyn autat kokoamaan tietoa, jonka avulla voimme Monimuotoiset perheet -verkostossa vaikuttaa lapsiperheiden kotipalvelun saatavuuteen ja laatuun.

Kyselyn päätteeksi voit halutessasi osallistua arvontaan, jossa voit voittaa 50 euron edestä lastenhoitopalvelua. Arvontaa varten kerättäviä tietoja ei yhdistetä kyselyyn antamiisi vastauksiin. Tiedot hävitetään heti arvonnan jälkeen, kun voittajalle on ilmoitettu.

Pääset vastaamaan kyselyyn alla olevasta linkistä. Kyselyyn voi vastata joko suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi saman linkin kautta. Vastaathan kyselyyn 2.10.2022 mennessä.

Lisätietoa kyselystä antaa palveluiden ja sosiaaliturvan erityisasiantuntija Sofia Lindqvist, sofia.lindqvist@monimuotoisetperheet.fi.

Kyselyn teknisestä toteutuksesta vastaa konsulttiyhtiö Innolink ja niihin liittyvissä asioissa voit olla tarvittaessa yhteydessä sähköpostitse: tutkimusinfo@innolink.fi.