Sofia Lindqvist aloittaa Monimuotoiset perheet -verkoston erityisasiantuntijana

17.03.2022 - Uutiset - Tiina-Emilia Kaunisto
Vaaleahiuksinen, valkoihoinen henkilö, jolla on silmälasit, katsoo kameraan ja hymyilee pienesti.
Verkoston uusi erityisasiantuntija Sofia Lindqvist.

Monimuotoiset perheet -verkoston erityisasiantuntijana on aloittanut VTM Sofia Lindqvist. Lindqvist siirtyy tehtävään opiskelijoiden mielenterveyttä ja opiskelukykyä edistävän Nyyti ry:n kehittämispäällikön ja vapaaehtoistoiminnan asiantuntijan tehtävistä.

Monimuotoiset perheet -verkoston tavoitteena on vahvistaa perheiden monimuotoisuuden huomioimista lainsäädännössä, lapsi- ja perhepalveluissa, sosiaaliturvassa ja työelämässä. Erityisasiantuntijan keskeisimpiä tehtäviä on palveluihin, hyvinvointialueisiin ja sosiaaliturvan kokonaisuudistukseen suuntautuva vaikuttamistyö.

Juuri nyt rakennetaan uusien hyvinvointialueiden palveluita, ja myös sosiaaliturvan kokonaisuudistus on tekeillä. Molemmat uudistukset tarjoavat mahdollisuuksia päivittää perhekäsitystä vastaamaan yhä paremmin nykyperheiden monimuotoisuutta ja edistää näin kaikkien lasten ja perheiden hyvinvointia, Lindqvist iloitsee.

Lindqvist on aiemmin työskennellyt tasa-arvokysymysten parissa ja pitkään Helsingin yliopiston ylioppilaskunnassa sosiaalipoliittisen edunvalvonnan tehtävissä. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri Åbo Akademista.

Hän seuraa tehtävässä Sara Mäkäräistä. Työt alkoivat 1. maaliskuuta. Lindqvistiin saa yhteyden sähköpostilla sofia.lindqvist(@)monimuotoisetperheet.fi sekä puhelimitse 050 375 0831.