Kunta- tai aluevaaliehdokas,

haluatko edistää perheystävällisyyttä ja kaikenlaisten perheiden huomioimista päätöksenteossa?

Monimuotoiset perheet -verkosto tarjoaa vinkkejä ja tukea kampanjaasi ja luottamustehtäviisi. Hyödynnä verkoston tavoitteet, tilaa uutiskirje ja perehdy tietovisalla perheiden monimuotoisuuden kysymyksiin. Voit myös ottaa yhteyttä tai tavata meitä puoluetapahtumissa, joissa jaamme verkoston kasseja. Nähdään vaalitoreilla!

Tutustu verkoston tavoitteisiin

Perheiden monimuotoisuuden huomioiva hyvinvointialue – Monimuotoisten perheiden aluetavoitteet 2025-2029

Perheystävällinen kunta – Monimuotoisten perheiden kuntatavoitteet 2025-2029

Voit hyödyntää tavoitteita kampanjassasi ja tarjoamme mielellämme lisätietoa. Tavoitteista on helppoa muodostaa esimerkiksi kannanottoja, some-tekstejä ja aloitteita.

Tilaa päättäjän uutiskirje

Monimuotoiset perheet -uutiskirjeestä saat silloin tällöin sähköpostiisi ajantasaista tietoa ja vinkkejä kampanjointiin sekä luottamustehtäviin. Uutiskirjeen kautta saat myös kutsuja tapahtumiin, kuten Monimuotoiset perheet -ehdokaswebinaareihin, joissa perehdytään perhepoliittisiin aiheisiin.

Tee tietovisa

Perheiden monimuotoisuudella tarkoitetaan perheitä, jotka jollain tavalla poikkeavat ydinperhenormista. Tee tietovisa, ja perehdy perheiden monimuotoisuuden kysymyksiin!

Monimuotoiset perheet -verkostoon kuuluvat adoptioperheet, kahden kulttuurin perheet, lapsikuolemaperheet, tahattomasti lapsettomat, sijaisperheet, sateenkaariperheet, monikkoperheet, leskiperheet, uusperheet ja yhden vanhemman perheet. Lue lisätietoa eri perheryhmien kohtaamisesta palveluissa.

Ole yhteydessä

Voit olla yhteydessä verkostoon, kysyä lisää ja pyytää tietoja kampanjasi ja vaikuttamistyösi tueksi. Yhteydenotot: toimisto@monimuotoisetperheet.fi. Tietystä perheryhmästä voit kysyä myös suoraan verkoston perhejärjestöiltä.

Verkosto voi myös harkiten lähteä esimerkiksi kanssa-allekirjoittajaksi mielipidekirjoitukseen, tai tarjota tietoiskuja, tapaamisia tai kokemuspuheenvuoroja kohderyhmäämme kuuluvilta.

Verkosto on läsnä monissa puoluetapahtumissa. Tule hakemaan itsellesi Monimuotoiset perheet -kassi ja juttelemaan perhekysymyksistä esimerkiksi näiden tapahtumien näyttelyosastoille: Kokoomuksen, Keskustan ja RKPn puoluekokoukset 14.-16.6., Vihreiden puoluekokous 28.-29.9.

Verkoston edustajia on mukana myös näissä tapahtumissa, voit sopia tapaamisen sähköpostitse: SDPn puolueristeily 3.-4.5, TerveSos 7.-8.5., SuomiAreena 25.-28.6., Kuntamarkkinat 18.-19.9., THL:n Tasa-arvopäivät 2.-3.10., Sosiaali- ja terveyspolitiikan päivät 9.-10.10.

Miten onnistuimme? Anna verkostolle palautetta, haluaisimme kuulla sekä ruusut että risut!