Anna kuntavaaleissa ääni lapselle

14.01.2021 - Uutiset - Anna Moring

Kuntavaaleissa tehdään isoja päätöksiä siitä, millaista tulevaisuutta kohti Suomi suuntaa koronapandemian jälkeen. Viime vuosi on syventänyt kuntien ennestäänkin vaikeaa taloustilannetta, ja paineita leikkauksiin on valtion tukitoimista huolimatta. Jos talouden tasapainoa haetaan leikkaamalla lasten, nuorten ja perheiden palvelujen laadusta, kriisin jäljet näkyvät vielä vuosikymmenten päästä sekä kuntalaisten hyvinvoinnissa että kuntataloudessa.

Monimuotoiset perheet -verkosto on mukana lapsi- ja perhejärjestöjen yhteisessä Anna ääni lapselle -kampanjassa. Kampanjan tavoitteena on varmistaa, etteivät kunnat leikkaa lasten hyvinvoinnista tulevalla valtuustokaudella.

Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa lasten hyvinvoinnista kiinnostunut yksityishenkilö, kuntavaaliehdokas tai organisaatio tilaamalla, levittämällä ja hyödyntämällä kampanjan vaikuttamismateriaaleja. Kuntavaaliehdokkaat voivat myös julkisesti sitoutua kampanjan tavoitteisiin, jolloin he saavat käyttöönsä kampanjassaan, verkkosivuilla ja somessa hyödynnettävää materiaalia sekä hyviä esimerkkejä lapsiystävällisestä päätöksenteosta.

Anna ääni lapselle -kampanjan kuntapoliittiset tavoitteet ovat

1. Lasten yhdenvertaiset mahdollisuudet tulee varmistaa kunnan valinnoilla 
2. Lapset ja nuoret ovat kuntalaisia ja heitä täytyy kuunnella 
3. Perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen laadusta ei saa säästää
4. Lapsivaikutusten arviointi on tiedolla johtamista  

Monimuotoiset perheet -verkosto on lisäksi julkaissut omat kuntapoliittiset tavoitteet, joiden avulla kunnassa voidaan huomioida entistä paremmin eri perhetilanteissa kasvavat lapset ja nuoret perheineen.

Lasten vaalipaneeli 17.2.2021 

Anna ääni lapselle -kampanja järjestää yhdessä Helsingin Sanomien Lasten uutisten kanssa Lasten vaalipaneelin. Mukaan ovat ilmoittautuneet Li Andersson (Vas.), Sari Essayah (KD), Harry Harkimo (Liik.), Anna-Maja Henriksson (RKP), Sanna Marin (SDP), Jussi Halla-Aho (PS), Maria Ohisalo (Vihr.), Petteri Orpo (Kok.) sekä Annika Saarikko (Kesk.). Paneelissamme kysymykset kysyvät lapset ja juontajana toimii Lasten uutiset.

Lasten vaalipaneeli järjestetään koronaturvallisesti Helsingin keskustakirjasto Oodissa 17.2.2021 klo 14:30–15:30, ja se striimataan Helsingin Sanomien Lasten uutisten kanavissa.

Lue koko tiedote kampanjan verkkosivulta ja seuraa twitterissä tiliä @AaniLapselle. Mukaan kampanjaan liityt täyttämällä tämän lomakkeen.