Miltä tulevaisuuden perhe näyttää? Webinaari perheiden ja lisääntymisen tulevaisuudesta

29.09.2020 - Uutiset - Anna Moring

Perheitä on monenlaisia jo nyt. Tämä herättää kysymyksen, miten tulevaisuudessa perheellistytään. Tulevaisuuden perhe – miltä se näyttää? -webinaari kokoaa yhteen eri asiantuntijoiden visioita siitä, minkälaisia ovat tulevaisuuden perhesuhteet ja minkälaisia ovat sukulaisuuden ja lisääntymisen uudet muodot. Webinaari järjestetään tiistaina 3.11.2020.

Ei ole olemassa yhtä tapaa elää perheenä, eikä jokaisen suomalaisen perheen keskiössä ole esimerkiksi geneettinen sukulaisuus, sama osoite tai kulttuuritausta. Laskevan syntyvyyden aikakaudella perheenkaltaisia läheissuhteita saattaa myös löytyä uusista, yllättävistä paikoista ja elämäntilanteista. Samalla tahattomaan lapsettomuuteen etsi-tään uusia ratkaisuja, ja lisääntymisteknologiat laajentavat käsityksiämme biologisesta perheestä ja vanhemmaksi tulemisesta.

Webinaarissa keskustelemassa ovat kirjailija Johanna Sinisalo, lapsettomuuslääkäri Eero Varila, Väestöliiton ohjelmajohtaja Minna Säävälä, tutkija Kitti Suoranta ja aktivisti Michaela Moua. Keskustelua johdattelee Jani Toivola.

Webinaari toteutetaan Zoom-sovelluksessa tiistaina 3.11.2020 klo 17–19. Facebook-tapahtumasivulta lisää tietoa webinaariin osallistumisesta.

Tilaisuus on avoin kaikille. Tervetuloa!

Tilaisuuden järjestää Suomen Kulttuurirahaston rahoittama Argumenta-hanke Lisääntymisen tulevaisuus Tampereen yliopistosta yhteistyössä Monimuotoiset perheet -verkoston, Perheyhteiskunta-verkkojulkaisun ja Finnish Reproductive Studies (FiReSNet) -tutkimusverkoston kanssa.

Kuvassa tapahtuman mainos, jossa sinisellä pohjalla lukee Tulevaisuuden perhe – miltä se näyttää? 3.11.2020 klo 17-19.