Kaksi koulutusvideota ammattilaisille ja opiskelijoille

28.01.2021 - Uutiset - Anna Moring

Miten huomioida monimuotoiset perheet lasten, nuorten ja perheiden palveluissa? Monimuotoiset perheet -verkosto julkaisi kaksi koulutusvideota lapsia ja perheitä kohtaaville ammattilaisille ja alaa opiskeleville. Ota perustiedot haltuun helposti kotisohvalta.

Kuvassa johtava asiantuntija Anna Moring, joka pitelee paperista askartelemiaan perhehahmoja.
Koulutusvideot soveltuvat itseopiskeluun, oppilaitoksiin sekä esimerkiksi työyhteisön kehittämispäiviin.

Vähintään joka kolmas suomalainen perhe on rakenteeltaan monimuotoinen. Tästä syystä on tärkeää, että lasten, nuorten ja perheiden palveluissa osataan kohdata erilaisia perheitä oikein tiedoin ja ilman ennakkoluuloja.

Ensimmäinen video Joka kolmas perhe on monimuotoinen (8 min) kertaa perustietoa monimuotoisista perheistä ja siitä, miksi monimuotoisuuden huomioiminen palveluissa on tärkeää. Toisesessa videossa Monimuotoisten perheiden kohtaaminen (11 min) käydään läpi perheiden kokemia haasteita, jotka ovat hyvän kohtaamisen esteenä. Lisäksi pohditaan keinoja, joiden avulla haasteisiin voidaan vastata.

Videoiden lisäksi julkaistiin tehtävät, joiden avulla voi helposti rakentaa 45–60 minuutin oppitunnin monimuotoisista perheistä esimerkiksi sosionomi-, lastenhoitaja-, terveydenhoitaja-, sairaanhoitaja- tai opettajaopiskelijoille. Videot tehtävineen sopivat myös tietoiskuksi tai keskustelun herättäjäksi työpaikan täydennyskoulutuksiin tai kehittämispäiviin.

Videot ovat katseltavissa tällä sivustolla ja YouTubessa. YouTubesta videot löytyvät myös tekstitettyinä ruotsiksi ja englanniksi.

Lisätietoja antaa Sara Mäkäräinen sara.makarainen@www.monimuotoisetperheet.fi, 050 375 0831.